De Cecco Farfalle on durumvehnästä valmistettu korkealaatuinen italialainen kuivapasta. Farfalle-pasta on alunperin lähtöisin Pohjois-Italian Lombardian ja Emilia Romagnan alueilta. Perhospastana tunnettu Farfalle saa nimensä rusettimaisesta muodostaan, jossa on keskellä tiukka rypytys.
Rusettipastanakin tunnetun Farfallen seuraksi suositellaan kevyitä kastikkeita. Kokeile esimerkiksi voikastiketta herneillä ja kinkulla, kermaista valkokastiketta lohella tai juustokastiketta sahramilla maustettuna. Farfalle sopii loistavasti värikkäisiin salaatteihin, joiden raaka-aineissa vain mielikuvitus on rajana.
Keittoaika: 13 min, al dente: 11 min.
Laadukkaat italialaiset De Cecco -pastat valmistetaan taitaen Abruzzon alueella, Majellan vuorten rinteessä Fara San Martinossa. Mineraalinen vuoristovesi yhdistettynä laadukkaaseen durumvehnään, muotoilu pronssisuuttimin sekä hitaasti kuivattaminen takaavat, että pastat ovat ominaisuuksiltaan omaa luokkaansa. Keitetyssä De Cecco -pastassa on hyvä, napakka purutuntuma ja kastike kuin kastike imeytyy pronssisuuttimen karhentamaan pastan pintaan täydellisesti. Pasta säilyttää keitettäessä niin rakenteen, värin kuin muotonsa.